Vilka typer av glasögon finns det?

Eftersom tekniken utvecklas inom alla områden i vårt samhälle så gör den även det inom glasögon, och framförallt glasögonglasen. Förr i tiden bestod glasögonglas uteslutande av glas. Idag är de flesta glasögon tillverkade av högteknologiska plast. Dessa glasögon är lättare, förstörs inte lika lätt som glas och kan behandlas med ett filter för att skydda dina ögon från skadlig ultraviolett ljus.
Det finns olika sorters glasögon med olika speciella egenskaper.
Polykarbonata glasögon: Dessa glasögonglas är slagtåliga och är ett bra val för människor som regelbundet deltar i idrottsverksamhet, har ett jobb där deras glasögon kan lätt repas eller gå sönder, och för barn i deras vilda lekar.
Fotokroma och färgade linser: är tillverkade av antingen glas eller plast. Dessa glasögon ändras från genomskinliga till tonade när den utsätts för solljus.
Högindexerade plastlinser: designad för människor som med starka synfel. Dessa glasögonglas är lättare och tunnare än den vanliga, tjocka “colaflaskorna” som annars kan behövas.
Dagens glasögon har kommit lång väg från den klumpigt slipade lins som skapades av en Italiensk munk i slutet av 1200-talet. Efter det har de genomgått många förändringar genom århundradena. Men de största förändringarna har ändå skett de senaste 50 åren med all den teknik som gjort mycket möjligt idag.
Det finns mer för dig att läsa om glasögon. Att hitta bra information om detta är inte det lättaste. En sida som handlar om precis detta är www.glasogonmode.se. Artiklar, texter och massor av information finns det på den sidan.

 

This entry was posted in Uncategorized.

Comments are closed.