Vandra som Karlsson på taken i Sundsvall

Har du fascinerats över utsikten som sotarna måste uppleva när de gör sitt jobb på takåsarna. Skulle det inte vara spännande att prova på det? Om du åker till Sundsvall så kan du göra det – och utan någon risk att falla ner. Här kan du gå en guidad historisk promenad på 28 meters höjd. Du får samtidigt en guidad tur som handlar om Sundsvalls historia. Dessa guiderna är dessutom utbildade i säkerhet på hög höjd – vilket är orsaken till att du inte behöver vara rädd. En Takvandring tar ungefär en och en halv timme. Dock måste man följa vissa säkerhetsföreskrifter för att det ska fungera. Du måste vara minst 150 cm lång och är du under måste du vara med målsmans. Du måste dessutom vara nykter och ha stabila skor utan klackar. Vidare får du inte väga mer än 120 kg för att delta på grund av säkerhetsföreskrifterna. Personer med kända hjärt- eller kärlproblem kan inte delta i aktiviteten och personer med stark höjdrädsla eller – som har lätt att drabbas av yrsel – bör heller ej delta i aktiviteten.
Turen börjar utanför stadshusets entré vid Stora torget södra sida och går därifrån direkt upp till taket – varefter den historiska turen på 28 meters höjd påbörjas.
Vill du hitta på något annat i Sundsvall så finns det massor att hitta på, både via turistbyrån och på andra håll. Vill du stanna några dagar i Sundsvall kan du hitta bra boende på www.hotell-sundsvall.se

This entry was posted in Uncategorized.

Comments are closed.