Olika typer av lån

De mest kända låneformerna är de med och utan säkerhet. Ett lån med säkerhet behöver närvaron av någon tillgång. Det kan vara värdepapper, hus, bil eller smycken. Om låntagaren sedan inte betalar kommer banken eller låneinstitutet att överta tillgången. När du inte har någon sådan säkerhet, kan du få lån utan säkerhet. Dessa lån kommer att ha en högre ränta. Dock blir det lite bättre om låntagaren har en fast inkomst.

När du får ett ‘snabbt lån’, behöver du ingen säkerheter eller en fläckfri ekonomisk historia. Du behöver inte ens en fast inkomst då. Snabba lån är vanligtvis på mellan 1000 och 4000 kronor. De bästa med snabba lån är att du får pengar på baken inom 24 timmar. Dock måste du vara reda på att du måste återbetala lånet efter endast 30 dagar. Snabba lån kan ofta innebära över 1000 % ränta och är därmed mycket dyra.
Sedan finns det kreditlån. Det har blivit närmast ett modeord nuförtiden. Men i en bank är kredit och lån synonymer. I och med att du fått ett kreditkort så har du också fått ett lån. Du kan få veta mer om lån om du går in på www.lånapengar.at.

This entry was posted in Uncategorized.

Comments are closed.