Mäktiga mäns gåvor

Det är något med mäktiga och rika män som gör att de vill skaffa väldigt vackra fruar som de ger extremt dyra smycken. Sedan blir det oklart om de vill skänka sin vackra hustru något vackert eller bara vill ha en vacker kvinna att sätta sina smycken på. Nåväl, historien är full av sådana män.
Den mytomspunne skeppsredaren Aristoteles Onassis var mannen som kunde kliva fram när president Kennedy mördats och göra anspråk på hans änka. Om det var hans pengar – eller andra goda egenskaper – som gjorde att valet föll på honom är svårt att säga. Men en ring till ett värde av 10 286 400 kronor kunde Jaqueline Kennedy emotta som förlovningsring. Den hade en smaragd i mitten som omgavs av 2,88 karats rena ädelstenar.

Kris Kardashian gav en förlovningsring till sin blivande hustru Kim som kostade 13 715 200 kronor. Kim bör ha blivit – åtminstone för stunden – både tagen och betagen av en sådan dyrbar gåva. Ty de gifte sig med pompa och ståt. För att två månader senare skilja sig igen. Man kan ju utgå ifrån att Kim fick behålla sig ring.  En annan mäktig man Melania Knauss gifte sig med en ung kvinna och satte på henne diverse smycken. Däribland en diamantring från Graff till ett värde av 13 715 200 kronor.
Sådana smycken är lite ur den gemene mannens räckvidd. Men vill du köpa ett smycke, för att visa vanlig enkel uppskattning – kan du söka dig till http://www.smycke.eu.

This entry was posted in Uncategorized.

Comments are closed.