Jens Saltin föddes 1981 i Strömsund

Jens Saltin föddes 1981 i Strömsund. Idag är han ansvarig för e-handelsföretaget Klarnas internationella etablering. Klarna har utvecklat unika betalningslösningar för e-handel och är idag en prominent aktör på marknaden.

Efter studier i psykologi vid Linköpings universitet skrev Jens in sig vid Handelshögskolan i Stockholm. Här erhöll han 2009 en masterexamen i företagsekonomi. Som student var Jens en av initivtagarna till Handels pokersällskap. Han var  Head of Company Relations vid SSE:s Business Forum 2005-2006, också känt som Handelsdagarna.

Jens har varit verksam i ett flertal länder. Från 2006 till 2008 var han anställd vid Nordea Markets i Stockholm. Under en tid arbetade han även för hedgefonden Rubicon i San Francisco samt praktiserade vid Bank of New York. Under 2008 arbetade han under en period för finansjätten Goldman Sachs i London.

Sommaren 2009 återvände Jens till Sverige och började arbeta för Klarna. Här återknöt han kontakten med Niklas Adalberth, en av företagets grundare. De bägge kände varandra sedan studietiden vid Handelshögskolan.

Inledningsvis arbetade Jens med produktutveckling med fokus på mobila enheter. Snart utsågs han till Head of Sales för den svenska marknaden, sedan till chef för Hollandskontoret och är idag är han ansvarig han företagets expansionsstrategi. Idag är Klarna en av Europas ledande aktörer inom betalningslösningar för e-handel. Med Jens Saltin vid rodret kommer Klarna att fortsätta växa.

Källor:
http://jenssaltin.com

jens-saltin.com
www.jens-saltin.se
https://twitter.com/jenssaltin
http://jenssaltin.blogspot.com

This entry was posted in Uncategorized.

Comments are closed.