Hyra lägenhet

Om du just nu inte har möjlighet att köpa bostad, eller kanske föredrar att hyra lägenhet, är det lite svårare att hitta, beroende på i vilket geografiskt område man letar. Svårast är det att hyra lägenhet i större orter som Malmö, Göteborg och Stockholm samt studentorter som Lund eller Uppsala. Svåraste tidpunkten är på höst och vår – det är då de flesta söker lägenhet att hyra. Bästa tipset om du vill hyra lägenhet är alltså att leta i mindre städer eller orter, och på sommaren eller vintern. Detta gäller speciellt dem som vill hyra studentlägenhet.

På samma sätt som att bästa sättet när man söker jobb är att gå via folk man känner är även det när det kommer till att hyra lägenhet. Om du inte känner någon som kan ge dig tips, är internet idag också ett utmärkt sätt att leta efter hyreslägenhet, det finns flera olika annonssidor där lediga lägenheter utannonseras varje dag.

Det absolut viktigaste när man ska hyra lägenhet är att det upprättas ett korrekt kontrakt mellan dig som hyresgäst och hyresvärden. I kontraktet ska regleras vilken lägenhet som kontraktet avser, vem som är hyresgäst och vem som är hyresvärd. Vidare om det ingår vinds- eller källarförråd, parkeringsplats, under vilken tidsperiod kontraktet gäller, uppsägningstid samt när hyran ska betalas in.

Om du någon gång anser att hyresvärden agerar fel mot dig, kan du kontakta hyresnämnden, vars åtgärder är att i första hand medla mellan hyresgäst och hyresvärd om någon dispyt skulle uppstå.  http://www.husvarderaren.se

This entry was posted in Lokaler.

Comments are closed.