Hur ser världen ut om 100 år

För hundra år sedan försökte människor räkna ut hur världen skulle se ut idag och det var mycket som de inte ens anade. Ärligt talat trodde det att teknologins framväxt omöjliggjorde något så ociviliserat som krig – så detta otyg var på väg att utrotas. 1914 bröt första världskriget ut och följdes strax av ännu ett. Få århundraden i historien har varit så fyllda av blodiga krig som 1900-talet.
Så vad tror vi om vår framtid? Vissa förutsägelser känns ganska rimliga. Andra mindre rimliga.
Många spår att befolkningen på jorden kommer att fortsätta växa. Detta betyder att även havet kommer att behöva utnyttjas som odlingsmark på olika sätt.
Många förutspår och fantiserar om datorns framfart och hur den steg för steg kommer att integreras med vår hjärna för att hjälpa oss att tänka snabbare och ersätta skadade partier.
De flesta av förutsägelserna andas ständig optimism och vi tror alltid att framtiden kommer att bli bättre. Som de gjorde i början på 1900-talet. Det kan lika gärna bli så att överbefolkningen leder till nya farsoter och enorma, människoslukande krig där soldater gjorts om till maskiner där de styrs via datorer integrerade i hjärnan…
Vi vet inte. Utvecklingen går framåt och vi får försöka vara så bra människor vi kan på vägen. Och tills dess får vi hålla reda på oss själva och vår nutid. Håll reda på dig själv och din tid med en klocka – det är en bra idé. Som från www.klockmodeller.se.

Comments are closed.