Hur naturen motarbetar den moderna människan

En gång i tiden fick våra förfäder kämpa för den dagliga överlevnaden. Långa tiden fick vi gå utan att äta oss mätta. Och trots hunger var vi tvungna att prestera effektivt – så att vi kunde jaga eller på annat sätt ordna ny mat. Våra kroppar är – genom evolutionen genom generationer – designade att lagra energi att ta fram när vi behöver det. De är också designade att effektivisera åtgången av energi . Om vi till exempel var tvungna att springa mycket under en period, då gick kroppen in i en form av andra andning där mindre energi behövdes för att utföra samma arbete. På så sätt kunde vi utföra större prestationer med mindre mat.
Detta var fantastiskt användbart för våra förfäder.
För oss är det en förbannad pina.
För om vi älskar att springa och gärna motionerar på detta sätt för att bli av med vårt hängfläsk – då motarbetar kroppen oss och nöjer sig med mindre energi trots att vi springer lika långt. När vi i själva verket vill bli av med så mycket energi som möjligt.
För att få som vi vill måste vi börja lura våra egna kroppar. Så varje gång kroppen börjar vänja sig och är på väg in i sin andra andning, då ska vi byta motionssätt. Då måste kroppen ställa om. För varje gång vi ställer om kräver det mer energi och fettet förbränns.
Vill du lära dig mer om effektiv viktminskning kan du gå in på http://www.viktexpert.se.

 

Comments are closed.