China Town i Amsterdam

När man hör China Town tänker man nog mest på det berömda området i New York. Men de flesta större städer i världen har ett eget China Town och är helt enkelt det område där de av kinesiskt ursprung håller till.
I Amsterdam ligger China Town bara några minuters promenad öster om Red Light District. Huvudgatan heter “Zeedijk” och området har genom åren vuxit sig fram till det angränsande Nieumarktarea. Amsterdams China Town, som började växa kring 1980-talet, är det största i Nederländerna och håller fortfarande på att växa. Där finns många affärer, delikatessbutiker och restauranger – och inte bara kinesiska utan även andra asiatiska kulturer finns representerade såsom malaysiska, indonesiska och Thai. Här finns också stormarknader som erbjuder traditionella kinesiska livsmedel, kryddor och här hittar du även kinesiska resebyråer.
Huvudattraktionen i Amsterdams China Town är “Han Hua Templet” som är det största kinesiska Mahayanabuddhistiska klostret i Europa. Templet är en favorit bland lokalbefolkning och turister och erbjuder gratis rundtur på insidan. Många från den kinesiska och holländska lokalbefolkningen deltar i meditationsklasser här. Det är tillåtet att ta bilder på templet, men man får inte spela in film eller ljud där.
Amsterdam är en stad som är fylld av alla möjliga sorters möjliga och omöjliga attraktioner och resemål; restauranger, museer, arkitektur, uteliv och shopping – och inte minst skönheten som går att betrakta från kanalbåtar som staden är full av. Vill du ha tips och råd samt få reda på billigt boende, gå till http://www.amsterdamhotel.se.

This entry was posted in Resor.

Comments are closed.