Är mobila banktjänster säkra eller osäkra?

Din nya mobil är fantastisk. Ett tekniskt underverk. Men kan det verkligen vara vettigt och säkert att göra bankärenden via mobilen? Är det verkligen seriöst
För det första kan en mobiltelefon lätt försvinna eller blir stulen.
Detta är förvisso sant och varje användares största rädsla. Om telefonen inte är väl skyddad, kan informationen, även avstängd och låst, äventyras i händerna på någon som vet vad de gör.
Andra ansluter sig till externa nätverk och Wi-Fi-hotspots, vilket kan resultera i att man lämnar ut användaruppgifter (både mobila och online-banktjänster) och de kan stjälas och sedan användas för att få åtkomst till kontot från alla datorer i världen.
För det tredje, kan mobila appar också utsättas för virus, trojanska hästar och av misstag kan man ladda ner skadliga koder som tillåter hackare att komma åt information på telefonen. Detta är speciellt vanligt för Googles Android-användare: en ny Symantecrapport betonar att detta är ett öppet operativsystem och det fortsätter att vara ett huvudmål för skadliga koder. Detta beror främst på det faktum att Android tillåter nedladdning av program från tredje-part-butiker eller genom nedladdningar från sidor. Den slutna plattformen som erbjuds av Apple ger mindre möjlighet till manipulering.
Så en viss oro kan man förstå. Dock har man inget att frukta om man är försiktig med sin mobiltelefon. Kom ihåg att den är värdefull på flera sätt. Blev du intresserad på att ta reda på mer om mobiltelefoner och säkerhet? Ett bra ställe, med massor av matnyttig information är http://www.billiga-mobiler.se

Comments are closed.