Niklas adalberth

E-handeln har under de senaste åren växt i med explosionsartad kraft. Klarna går i bräschen för denna spännande utveckling. Företaget har specialiserat sig på innovativa betalningslösningar och är idag en ledande aktör på Europa-marknaden. På kort tid har Klarna gått från idé till ett företag med äver 750 anställda och verksamhet i ett flertal europeiska länder.

Niklas Adalberth är en av Klarnas upphovsmän. Idag sitter han i styrelsen samt fungerar som vice koncernchef. Niklas kommer ursprungligen från Uppsala. Under tonåren grundande han, tillsammans med vännen Sebastian Siemiatkowski, radiokanalen Radio Excellent. På gymnasiet gick Niklas naturvetenskaplig linje vid Lundellska skolan. Ett av åren var han utbytestudent i Connecticut, USA.

Efter gymnasiet blev det lumpen vid F16 i Uppsala, där Niklas tjänstgjorde som närskyddstroppchef. Året som följde gav han sig ut i världen. Första anhalt var skidorten St. Moritz. Här jobbade han under en tid som bartender för hotellkedjan Kempinski för att spara ihop pengar till en jorden runt resa. Drömresan startade i april, 2003, och avslutades 143 dagar senare. Under denna tid hann Niklas och vännen Sebastian Siemiatkowski uppleva tjugofem länder på fyra kontinenter.

Under 2004 inledde Niklas sina studier vid Handelshögskolan, där han, tillsammans med Sebastian Siemiatkowski och Victor Jacobsson, snart utvecklade idén bakom vad som idag är Klarna.

http://tellseries.com/ai1ec_event/niklas-adalberth-klarna/?instance_id=

https://www.facebook.com/niklas.adalberth

http://www.arcticstartup.com/2012/09/07/niklas-adalberth-arctic15

https://klarna.com/about-klarna/board

Niklas adalberth på SASSE

https://www.linkedin.com/in/niklasadalberth

http://niklasadalberth.com

This entry was posted in Uncategorized.

Comments are closed.