Varför det är bättre att äga en espressomaskin

 

 

De flesta människor anser att köpa en espressomaskin är en stor utgift. Ironiskt nog är de flesta av dem omedvetna om vanan att köpa kaffe dagligen i kaféer är en större utgift.

 

Att köpa en espressomaskin är en bra investering om du gör rätt val. Att hitta en espressomaskin är som att söka efter en själsfrände – det måste vara en ”perfect match”

 

Även om en espressomaskin egentligen bara har en funktion: att trycksätta vatten och malda kaffebönor, krävs det ett skarpt öga för att bedöma maskinens funktioner och specifikationer. Espressobryggning är mycket värme- och tidskänsligt. Till skillnad från annan mat som smakar “acceptabelt” när det är överkokt, smakar “överbryggt” kaffe mindre gott. High tech espressomaskiner med timer, buzzers eller automatisk avstängning när kaffet är klart passar bäst för upptagna personer som inte hela tiden kan ge uppmärksamhet till sina bryggare.

 

Bortsett från valet mellan automatiserade eller manuella espressomaskiner, varierar också designen och hur de ska användas. Espressomaskiner med spak eller kolv ger inte ljud ifrån sig när de brygger och  behöver inte så mycket underhåll. Ångdrivna espressomaskiner är lätta att använda, plus att de är kompakta jämfört med andra typer. Men det tryck den ger är inte tillräckligt för att fullända en bra espresso.

Slutligen finns den traditionella Moccabryggaren. Den är den enklaste av alla espressomaskin, som man enkelt placerar på spisen för att brygga. Billigast bland alla typer men med minst funktioner.

 

För att hjälpa dig att välja rätt, kolla in www.espressomaskin.eu.

Comments are closed.